torsdag 5 mars 2009

Piha

Kia Ora!

Igår var vi på bio, såg Slumdog Millionaire. Den var verkligen bra! (Som alla redan har sagt.)
Gillar att bion bara kostar 10 dollar på tisdagar (knappt 45 kr).

Idag gjorde jag och Leon en liten exkursion outwest - till Piha. Det är typ fyra mil dit men tar nog en timme att köra. Det är som att köra i Alperna, fast det är tät (regn-)skog hela tiden istället för berg och snö. Snåriga vägar det vill säga. Leons föräldrar bor ungefär halvvägs till Piha (också i regnskogen, i Waitakere Ranges). Men eftersom det är så fina vyer gör det inte så mycket att det tar lite tid att ta sig dit.

När man väl är där är det dessutom helt klart värt det. Det är såå himla vackert. Alltså... jag har sett jättevackra ställen runtom i Europa, ni vet såna ställen man inte kan fånga storheten med kamera på, men Nya Zeeland slår nog ändå allt... Och ändå har jag bara varit på Nordön här, Sydön är ju där de spelade in Sagan om Ringen och det ska ju vara ännu vackrare.

I alla fall! Hoppas jag kan ta mig ner söderut innan jag åker härifrån. Det beror väl på tid och pengar, antar jag. Känns ju snopet att ha varit ända borta i NZ utan att ha sett "allt det där" som alla pratar om...

Här kommer lite bilder från äventyret. Dock dog kamerabatteriet nästan direkt så fick nöja mig med mobilkameran sen. :( Men men.


Nice view för de boende.

Piha är NZ's mest kända surfstrand.


Och har svart sand! Vet inte varför. Men som Leon säger när jag frågar honom saker; "everything's just a google away". (Han tycker jag är väldigt frågvis.)

Och HÄR dog kamerabatteriet. Vart ju lite snopet då va. Men förevigade lite med mobilkameran i alla fall.

Vi klättrade upp på Lion Rock. (Men den såg inte alls ut som ett lejon.)








1 kommentar:

Matilda sa...

klart du måste åka söderut! du kan få låna en peng av mig om det skulle behövas! =)