torsdag 24 september 2009

Camping - del 3

Photobucket
Vi åkte ut på en "dolphin cruise" där de inte kan garantera att man får se några delfiner men de har "livstidsgaranti" så man får helt enkelt lov att komma tillbaka - gratis - tills man fått se delfiner. Men oftast tror jag att de hittar några delfiner :) Vi såg delfiner i alla fall, massvis! Det var riktigt häftigt att stå och spana efter något ute i havet. Hade bara sett delfiner på kolmården innan så det var häftigt att se vilda! Såg en bautastor val också samt pingviner!
Photobucket
Jag på båten, spänd av förväntan... uj vad det blåste.
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Det var ett jäkla spanande ska jag säga er...
Photobucket
Photobucket
Men till sist kom de! Och det kom hur många som helst. De lekte och hoppade och kom fram till båten och hälsade. Tyvärr kunde vi inte hoppa i och simma med dom eftersom de hade en unge i gruppen. Men det vat väldigt häftigt att se ungen tillsammans med sin mamma. Guiderna berättade att de två första åren måste ungen dia från sin mamma var trettionde sekund, dygnet runt! I TVÅ ÅR!! Annars fryser de ihjäl.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
De var så roliga och lekfulla! Det var verkligen fantastiskt att få "träffa" delfiner på detta viset. Något jag tycker alla borde göra om de får chansen. Det är så roligt och delfinerna är så härliga och så med liksom!

Fick även berättat för mig varför delfiner alltid är så glada... det är för att de parar sig i princip hela tiden! Hihi. Sjukt cool grej är att honorna kan kontrollera när de vill ha ägglossning, så de bara blir gravida med den hanen de vill. Men parar sig, det gör dom hela tiden. Det är inte ovanligt att honan tar typ fem, sex killar på en kvart. Inte dåligt va?! :P
Photobucket
Här är en delfin som leker i svallvågorna efter båten :)
Har lite videor på dom också som jag lägger upp sen när jag har gått igenom allt.
PhotobucketPhotobucket
Efter ett par timmar med delfinerna åkte båten vidare på en liten rundtur i Bay of Islands.
Kolla bilden till höger. Ser ni ansiktet eller? Det syntes när man kom runt krönet på det här berget, bara ur en specifik vinkel. Efter några sekunder såg det bara ut som ett vanligt berg igen. Lite spooky va? Dessutom sa guiden att detta området där vi åkte runt med båten var det första som kapten Cook upptäckte när han upptäckte Nya Zeeland :) Så man kan säga att detta är en av de äldre delarna av Nya Zeeland.
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Vi åkte igenom the hole in the rock. Det var skitcoolt! Så himla vackert var det. Går inte riktigt att fånga på bild...

Detta var en dag jag kommer minnas länge. Det var så jäkla häftigt med delfinerna...önskar jag kunde visa er alla hur det är i verkligheten!

3 kommentarer:

Mammamiller sa...

Jag önskar också att jag kunde få se detta i verkligheten! Men är glad för alla fina bilder! Kram

Torbjörn sa...

Vad fint det är... :-) Skulle vara kul att få se i verkligheten någon gång i livet!

Alexandra MJ sa...

Ohh så fint!
Jag funderar också på att åka till NZ, fast bara i kanske två månader eller så. Men vem vet, man kanske fastnar.. Några tips? :)
/Alexandra