torsdag 24 september 2009

Camping - del 4

Denna morgon var det här det första jag såg genom fönstret. I trädet satt två färgglada papegojor (tänk er Rosalinda fast lite mindre i storlek) men de lyckades jag inte fånga på bild såklart.
Photobucket
Idag gav vi oss av tidigt och körde mot Kerikeri. En liten skitstad - men - de hade McDonald's! Wow! Häftigt! Så det var ju rena rama storstan i jämförelse mot de andra små byar vi åkt igenom på våran resa. De hade även Haribos kolaflaskor och gummibjörnar i mataffären i Kerikeri. Mycket imponerande. Det har de inte ens i mataffärer i Auckland. Man måste gå till specialdelikatessboutiquer och köpa till ockerpris, små minipåsar för 4,99 dollar, typ 25 kronor! Helt otroligt. Men nu hamnade jag lite av banan här va. Tillbaka till semestern.
PhotobucketPhotobucket
I Kerikeri fanns en gammal typ, hembygdsgård. Där fanns ett väldigt fint hus tycker jag. Tanterna som jobbade på hembygdsgården var tidsenligt klädda i artonhundratalsklänningar. Lite kul.
Photobucket
Kerikeri Mission Station
Photobucket
De hade en liten butik också, typ handelsbod med gamla grejer. Där fanns bland annat lite maori warriors.
Photobucket
Och en maorifierad Queen Elizabeth! Mycket lustigt!
PhotobucketPhotobucket
En gammal önskebrunn.

Sen for vi vidare ännu längre norrut, från Kerikeri, genom Kaeo (som hade en jättemysig secondhandaffär med massa grejer det stod Miller på) och vidare mot Doubtless Bay och Mangonui.
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
I Mangonui åt L något som tydligen var utsett Nya Zeelands bästa fish & chips och så drack jag en Speight's fatöl som var bitter och inte alls särskilt god, och det visste jag innan, men det kändes som det var det lämpliga att dricka på det stället. Typiskt kiwihak.
Sen gick vi på byns söndagsmarknad och där var de stolta över sina män och kvinnor som slogs i kriget.
Photobucket
Utsikt från fish & chips-stället!

Sedan åkte vi vidare och körde förbi strand efter strand, den ena vackrare än den andra och jag vet inte hur många gånger jag utbrast "LOOK!" på vägen.
Photobucket
Vi åkte ända upp till Karikari-halvön och Matai Bay. Det var himmelskt vackert. Kändes ungefär som att man landat på en robinsonö. På riktigt. Och trots att det bara är vår än så var det helt klart badbart i vattnet (svenska mått mätt...hrrrm)! Antar att det blir varmare där uppe än nere i Auckland.
Photobucket
Photobucket
Vi gick ner till stranden...
Photobucket
Alla dessa klippor var helt täckta av musslor! Helt galet. De flesta var uppknackade och uppätna av mänsker och fiskmåsar.
Photobucket
L frågade om jag inte ville äta den här. Jag sa fack no, it looks like snot.
Photobucket
Kände mig väl inte riktigt bildvänlig efter X antal dagars campingliv.

Sen åkte vi tillbaka till Doutbless bay och campade på en strand. Nu har jag bara en dag kvar att visa er bilder från :)

3 kommentarer:

Kari Receptomaten sa...

Duktig du är med kameran! Hoppas du fortsätter när du kommer "hem" även om det inte finns delfiner här ;)

Freedomtravel sa...

Fina bilder från NZ! Vill åka tillbaka...

Kleinen sa...

ah jag vill ha din kamera och din fotokunskap!!!!